2015-08-09 2546 views
銅鑼灣要搵啖認真唔易, 大多數都係連鎖食肆, 工廠式出品感覺我興趣不大. 假日更加嚴重, 好食難食都排一大餐, 所以我多數搵周邊食肆, 今次就推介呢間潮州菜.晚市套餐種類多又唔貴, 如果人少少, 百零兩百蚊又凍蟹又潮式卥拼又足料靚湯, 我覺得非常超值. 最緊要食材新鮮, 同煮得好食...上次食果個二人餐, 有一隻細size既凍花蟹同冰鎮鮑魚, 當然同大花蟹冇得俾啦. 不過凍蟹做頭盤都唔錯, 鮑魚好鮮味, 之後就黎個卥水拼盤. 正常有鵝有豬肉又有豆腐. 跟住再黎幾個小菜, 最特色就係肉餅.  食到尾仲有飯, 總之份量一定夠哂食. 而甜品 馬拉糕同紅棗糕都係必食~~

2015-07-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)