2024-06-04 244 views
餐廳位置係鱷魚恤中心六樓,觀塘地鐵站經apm行幾分鐘就到。酒樓環境十分闊落,裝潢行高貴路線,兩邊都有大電視,可以一路食一路睇劇。片皮鴨&龍蝦四位餐($888)北京片皮鴨店員直接推原隻片皮鴨係我地面前切片,無諗過有得食之餘仲有表演睇,片皮鴨外脆內軟,肉質鮮嫩,入口充滿鴨油香味,用薄皮、京蔥和青瓜沾上醬汁包住食用,邪惡但十分滿足。時菜豆腐滾鴨湯有附一大碗湯渣,見到有豆腐、白菜仔、豆腐、香菇、大量鴨肉,湯底味道濃郁,飲落好鮮甜,份量足夠,我地四個人每人都飲到兩碗。上湯焗波士頓龍蝦伊面湯汁芝士味濃郁,同時伊面口感唔會過淋,龍蝦肉爽口彈牙,食到有一定鮮味,有適當脫殻,食落淡淡肉。清蒸海花斑海花斑雖然唔算好大條,但魚肉特別幼嫩,肉身特別厚,而魚骨比較少,幾適合俾老人家同小朋友食,伴蒸魚豉油食特別正。蒜茸炒時蔬時蔬有淡淡蒜蓉香味,味道正正常常,食到有鑊氣。精美凍糕四大塊桂花糕,清清甜甜。脆皮蒜香雞半隻($168)食肉獸既我地叫左脆皮蒜香雞,亦即係炸子雞,個皮食落真係卜卜脆,一咬成口都雞油香味,再加上炸蒜,增加口感之外,味道特別郁味脆口。

片皮鴨&龍蝦四位餐($888)

北京片皮鴨

時菜豆腐滾鴨湯

上湯焗波士頓龍蝦伊面

清蒸海花斑

蒜茸炒時蔬
時蔬有淡淡蒜蓉香味,味道正正常常,食到有鑊氣。

精美凍糕
四大塊桂花糕,清清甜甜。

脆皮蒜香雞半隻($168)