2024-07-31 2068 views
同朋友去咗深水埗行街,諗住食碗米線醫下肚咁啱經過見到行去睇下餐牌,28蚊一個米線底另加餸,抵食啵!咁就決定試下佢啦!鋪頭乾淨企理,光線充足,環境幾好我食豬潤,腩肉巴蜀酸辣湯米線,加酸爽米湯底幾好食,但佢嘅中辣就比較溫和,我覺得只係屬於譚仔小辣咁上下,加酸對我黎講啱啱好,但係佢嘅爽米就有啲煮唔透,中間仲有啲硬硬地生生地嘅感覺,佢嘅豬潤好食,係爽口果隻,唔係煮到粉粉咁,腩肉就係普通白肉,冇乜特別,餸嘅份量就相對比較少朋友食花雕醉雞米線,我聞到都好香,朋友都話好食,同埋雞嘅份量都幾多,不過朋友就話略嫌米線太淋我要爽米又有啲生,普通米線又太淋,我諗依度店家要再控制一下!
同朋友去咗深水埗行街,諗住食碗米線醫下肚
鋪頭乾淨企理,光線充足,環境幾好
我食豬潤,腩肉巴蜀酸辣湯米線,加酸爽米