2018-10-11
去行山前一早去左銅鑼灣果邊,未諗到食咩的時候見金百利廣場多野食就去睇下,見到下面燈廣告牌有間泰菜,就去試下啦!上到去見到成間鋪除左職員之外一個客人都冇,本身都有少少驚,但最後都坐低左。睇左Menu 一陣的時候就已經開始多客人入來了,岩岩應該係時間早的關係所以先冇人,都放心左一下。野食方面Lunch set 主要都係$4x-$6x左右 包一杯飲品,如果特飲就另外加$8最後叫左炒金邊粉 + 珍多冰 同埋 焗黃咖哩雞飯 + 紅豆冰炒金邊粉雖然蝦的粉量就唔係好多得2隻,但佢個汁同個粉好夾,重有少少甜甜地,而且金邊粉就夠份量的焗黃咖哩雞飯黃咖哩唔係好辣,主要都係甜味,岩曬食唔到太辣的我XD 雞肉亦夠軟身好食珍多冰+紅豆冰因為係特飲所以每杯另外要加$8,佢的冰係碎冰真係好多,差唔多大半杯,食完左個粉杯野的冰都未溶曬
炒金邊粉
焗黃咖哩雞飯