2023-06-13
見到板神推出感謝祭,鐵板燒十四品$398,價錢相當吸引,朋友生日 一於lunch 去試下 銅鑼灣係信和廣場內 地點有啲隔涉 不過上到去面積真係好大 環境光猛 坐得都好舒服 lunch 分2輪 12點 同 1點 30 但我地放lunch 係 12:30 不過好彩今日唔多人 我地都可以食到2點 感謝祭 - 鐵板燒十四品🍽️前菜 - 蜆肉 🍽️沙律 呢個我自己麻麻地 太酸 🍽️刺身三款 有驚喜 好新鮮 🍽️大蝦 師傅整得好好食 蝦肉好爽口 食得出好新鮮 醬汁都岩岩好 🍽️南非鮑魚 新鮮大隻 令到成個餐CP 值更高 煮得爽口彈牙 超好食 🍽️揀左帆立貝 大大隻又好新鮮 簡單整都已好好食🍽️美國牛肉薄燒食左薄燒牛 5成熟 最中意係炸蒜片同埋蔥粒,食落口感好正 牛味岩岩好 食到呢到有D飽了 份量仲勁多 塊包有埋佢地個名 haha 師傅話佢逐塊燙上去 (但我無食)🍽️炒飯 平時一定唔食飯 但師傅炒得勁好 夠乾身 又粒粒分明 加埋蝦頭 3隻蛋 蔥蒜嘅味道真係好正 所以好飽都食埋 🍽️焦糖多士 呢個真係格硬食 同細個時食到嘅好似🍽️麵豉湯 我麻麻地 唔關佢地事 係我飲唔到 但係都好飲的 最後我order 左生日甜品 好正
lunch 分2輪 12點 同 1點 30
🍽️沙律 呢個我自己麻麻地 太酸
🍽️刺身三款 有驚喜 好新鮮
🍽️揀左帆立貝 大大隻又好新鮮 簡單整都已好好食
🍽️美國牛肉薄燒
師傅話佢逐塊燙上去 (但我無食)
🍽️焦糖多士 呢個真係格硬食 同細個時食到嘅好似
🍽️麵豉湯 我麻麻地 唔關佢地事 係我飲唔到 但係都好飲的
最後我order 左生日甜品 好正 同平時一成不變嘅唔同
係有心思的 但食唔到,打包
師傅好有heart 知道朋友生日 仲寫左生日快樂係鐵板到
成餐飯好開心 氣氛好好