2021-07-13 218 views
30/5/2021平民價韓國正野料理屋今日行完南豐紗廠之後,黎左近近地既海霸街搵野食係門外見到Menu D 相好吸引, 加上價錢都算平民價. 另外,六點幾未到食飯時間裡面已經坐左唔少人, 所以就決定食呢間韓國料理。店員安排坐低之後好快就叫左野食。見到佢有個二人餐, 真係好抵食不過由於時間仲好早, 都唔算好肚餓, 所以我地決定散叫, 試下D 特食D既食野。海鮮純豆腐湯 (配白飯)好多海鮮好足料, 而且調味好岩, 唔會太咸, 有辣味之餘又食左豆腐既特別香味。鐵板燒雙併 (牛肉﹑豬肉) (配白飯)鐵板上既時候仲係熱㷫㷫, 豬肉有微辣, 隻辣味好有韓式既風味. 另外, 牛肉有牛味之餘亦唔會有陣雪味。份量都當相大份。單點泡菜小食由於我地無叫二人餐, 所以無頭盤, 不過見到格黎位既泡菜幾靚, 所以叫左一份黎食, 味道都真係唔錯!韓式無骨豬手(小)呢款推介小食真係無叫左, 份量好夠, 同埋豬手整得好好食, 唔會太瘦或太肥, 加上有大量巴蒜頭同生菜夾黎食, 真係好似去左韓國咁! 生菜好新解, 咬落好爽口, 夾埋跟黎既泡菜有小小辣味更加好食!起初我地唔知道湯係會配埋飯, 所以前後有兩個飯, 食到飽飽先離
30/5/2021

平民價韓國正野料理屋

今日行完南豐紗廠之後,黎左近近地既海霸街搵野食

海鮮純豆腐湯 (配白飯)

鐵板燒雙併 (牛肉﹑豬肉) (配白飯)

單點泡菜小食

韓式無骨豬手(小)

起初我地唔知道湯係會配埋飯, 所以前後有兩個飯, 食到飽飽先離開!
以散叫既方式叫左咁多野食都係$209! 係出面真係搵唔到, 呢間韓國野真係好抵食。