好耐無食韓燒啦!每次見到都心郁郁,一於食返餐勁嘅!講緊嘅係喺兆萬中心嘅平昌,主打任食韓燒放題,咁就唔使就住就住啦。當日book左夜晚七點幾,一上到去已經好有氣氛,裝修風格似足韓國當地燒肉店,店員應該都係oppa黎,而且座無虛席,好熱鬧!我地揀左最平嘅大君御膳套餐,基本上已經包括左唔同野食,牛排、五花腩、甚至有回本位海鮮,仲有唔同料理、飲品甜品等等。一坐低職員已經好快送上兩碟泡菜同涼拌芽菜,天氣咁熱,食返兩啖真係透心涼。點少得仲有韓燒獨有嘅爐邊烤蛋。我地用QR code落單後,大約三十秒,燒肉材料就送到枱面啦,好有效率!而且份量唔會太多,放題當然要少食多款先係王道。平昌嘅烤爐火力好夠,而且唔容易黐底,牛排、牛肉、五花腩等等好快已經煮熟可以開餐啦!除咗燒肉醬汁外,餐廳仲提供左生菜比客人包住燒肉食,咁就唔會食兩舊就食膩啦。值得推介嘅係LA牛排-骨肉相連,口感軟稔,肉汁豐富;調味烤牛肉-啖啖肉,燒肉汁調味,配搭生菜包一流;雞翼-調味適中,大大隻,燒熟需時;半殼扇貝-有驚喜,高於放題質素;虎蝦-大隻新鮮,燒熟非常香,而且肉質彈牙。料理方面有醬油鵪鶉蛋、辣海鮮豆腐湯、肥牛大醬湯、辛辣麵等等。由於燒

由於燒肉任食已經好滿足,我地淨係叫左辛辣麵作結尾,估唔到辛辣麵都有驚喜,一碗內居然有唔少蛋白花,誠意十足。希望下次有機會試埋其他熱食!

最後千祈唔好唔記得去攞收銀旁邊凍櫃的雪條,食完熱辣辣嘅燒肉以甜而冰凍嘅雪條作結,簡直係完美!
Type of Meal
Dinner