2024-10-29 234 views
💖上環呢間兩餸飯店絕對係街坊名物,除左$36嘅高質抵食兩餸飯,仲有餸菜、湯、糖水、自家飲品等,想加多幾多餸都得!1️⃣兩餸飯🍱 $36💖份量大選擇多CP值高,我要左好幾款餸,全部都好好味👇🏻:🔸梅子糖醋排骨:裹住濃稠酸甜嘅梅子醬,食落香甜開胃,肉多骨少,肉質有嚼勁好香口🔸咕嚕肉:我嘅至愛!比嘅都係肉,咬落飽滿實在🤤,醬汁酸甜,非常送飯~🔸芋頭燜排骨:粉糯嘅芋頭配上軟嫩排骨肉,味道清淡但唔單調!🔸菜心:最後食啲住家菜感覺健康2️⃣餸菜🦐💖大盒餸菜好高質,首推海鮮👇🏻:🔸黃金大蝦碌:好好味‼️酥脆外殼裹滿鹹蛋黃蓉,鹹香帶流沙口感,蝦肉新鮮實在。底部係炒粉絲,油香得黎唔膩!3️⃣糖水💖紫米露足料大碗,口感順滑、紫米左豐富口感~4️⃣自家製樽仔飲品🥤💖要左健康嘅無糖金羅漢果雪梨茶🍐~💖呢度連早餐都有,同樣抵食。

1️⃣兩餸飯🍱 $36
💖份量大選擇多CP值高,我要左好幾款餸,全部都好好味👇🏻:

🔸芋頭燜排骨:粉糯嘅芋頭配上軟嫩排骨肉,味道清淡但唔單調!
🔸菜心:最後食啲住家菜感覺健康

2️⃣餸菜🦐
💖大盒餸菜好高質,首推海鮮👇🏻:

3️⃣糖水
💖紫米露足料大碗,口感順滑、紫米左豐富口感~

4️⃣自家製樽仔飲品🥤
💖要左健康嘅無糖金羅漢果雪梨茶🍐~

💖呢度連早餐都有,同樣抵食。