2018-03-08
呢日同朋友行經呢度,見到地下呢大個宣傳板,依家所有丼飯都買一送一啵,個富士山丼仲好似好吸引咁呀所以我同朋友二話不説就上左去睇睇呢到既丼飯有成十幾款,但睇完一輪我都係想一試店内“超人氣”既“巨型富士山丼”(原價HKd$188)wow... 見到我碗食得落肚既“富士山”啦由兩大隻赤蝦、大量既鮮蟹肉絲同三文魚籽、青瓜絲、蔥花拖羅蓉同海膽所堆成既小山丘...真係好鬼吸晴而味道同賣相相符,同樣無令我失望微酸既壽司醋飯加上拖羅蓉軟柔肥嫩,海膽鮮而濃醇,再混合埋三文魚籽既咸香、蟹肉絲既鮮味,有埋切得幼如髮幾既清爽青瓜作出平衡,每一啖都食出滋味而朋友唔食刺身,所以就要左個“鰻魚丼”(原價HKd$98)眼見鰻魚都厚身而肥嫩,加上朋友食得好滿足既樣都估到質素同樣唔差我地個晚見到啲小食都好抵食,大部份都係廿幾三十蚊,所以為食既我地就一口氣要左三款黎share想食下菜既我地要左碗“蟹籽沙律”HKd$16,青瓜同上切得幼細,加上卜卜脆既蟹籽,味道正中下懷而朋友係芝士控,所以二話不説就要上一客“芝士厚燒玉子”HKd$28當中玉子香甜,加上多重既芝士燒至微微既焦香,熱辣辣咁食真係幾唔錯最後我地仲要左碟只係HKd$2
所以我同朋友二話不説就上左去睇睇
而味道同賣相相符,同樣無令我失望
而朋友唔食刺身,所以就要左個“鰻魚丼”(原價HKd$98)
最後我地仲要左碟只係HKd$22既“炸豆腐”
外層炸漿不厚,嫩滑既豆腐配上木魚同醬汁吃下,既無膩感又好味
除左有買一送一既優惠之外,呢度原來唔洗加一,仲有得草印花,儲滿就可以當50蚊用,計落真係好抵食
其實呢度既飯量真係非常之多,所以我同朋友當晚食完真係飽到加零一
唔大食既朋友仔記要嗌小飯/share食,唔好浪費嘛!