2023-04-22
旺角出名多火鍋店,最近天氣凍凍地,最想打邊爐,我同朋友都細食,想食一間質素高啲嘅海鮮火鍋,就嚟咗呢間新開嘅火鍋店餐廳以卡位為主,坐得好寬躺,兩個人都可以安排4人坐位,仲有vip 房,啱曬想要私隱度高的朋友餐廳有三款海鮮Menu,今日我哋揀咗個中價位的海鮮套餐$338,價錢已經包括刺身拼盤,波士頓龍蝦🦞,鮮活鮑魚,蟶子王,大元貝,六款廚師發辦海鮮✨刺身拼盤分別有三文魚,油甘魚,北寄貝,八爪魚🐙,油甘魚油脂含量適中,入口味道帶有香滑魚鮮味,八爪魚鮮甜同爽口,三文魚油脂豐富✨芫荽皮蛋湯湯底係豬骨湯,好多皮蛋同豆腐,清清地最啱配海鮮邊爐✨海鮮拼盤有龍蝦🦞,鮑魚,大元貝,鮮活鮑魚,蟶子王,蝦,蜆,象拔蚌,青口,魷魚🦑,白鱔等龍蝦🦞好新鮮多汁而且啖啖肉好多蟹膏,鮑魚煙韌彈牙大大隻,蜆清甜無沙,蝦🦐上菜時仲好生猛,肉質彈牙,最正大元貝,大大粒,厚實且呈圓,裙邊爽甜如果食完海鮮套餐唔夠飽,仲可以以套餐價散叫火鍋配料✨手打四寶丸$48鮮蝦丸,墨魚丸,豬肉丸,鯪魚丸,豬肉丸汁流晒出嚟,墨魚丸好新鮮蛋彈牙,鮮蝦丸好足料,爽口彈牙,鯪魚丸一啲腥味都冇✨川味麻辣餃$40餐廳自家製水餃,花椒麻香味十足,適合鍾意食
✨刺身拼盤
✨芫荽皮蛋湯
湯底係豬骨湯,好多皮蛋同豆腐,清清地最啱配海鮮邊爐
✨海鮮拼盤
如果食完海鮮套餐唔夠飽,仲可以以套餐價散叫火鍋配料
✨手打四寶丸$48
✨川味麻辣餃$40
餐廳自家製水餃,花椒麻香味十足,適合鍾意食小辣嘅朋友
✨牛胸爽$88
賣相非常吸引,牛胸夾大大塊,仲非常厚,煮完之後,油脂非常香,質感爽口
✨鵝腸$80
鵝腸洗得好乾淨,一啲腥味都無,肥膏唔會太多,煮完之後爽口彈牙
✨竹蔗茅根$10
✨檸檬百香果茶$10
仲有幾款自家製飲品,唔使次次都飲汽水咁悶,亦都可以清下熱氣