經過尖沙咀見到好醒目嘅綠色招牌🥸,原來係食意大利菜🇮🇹。餐廳裝修真係夠曬意式風格,由地磚到牆身顏色同埋枱枱櫈櫈都係經典意大利風。餐牌都有唔少選擇,我就唔想煩揀咗套餐。布拉搭薄餅真係必食推介! 😙 個餅底好煙韌😆,上面好香濃嘅burrata芝士🧀,加上酸酸甜甜嘅茄汁🍅,真係好食! Burrata係由mozzarella溝cream造成嘅芝士🙌,所以佢又有奶香又有芝士味🔥。豆湯喺意大利菜裏面係一個好重要嘅文化🇮🇹,意大利有非常之多唔同款式嘅豆湯🍲,大家都可以試一試呢度嘅意式錦豆湯。蜆肉意大利麵🍝嘅蒜香和淡淡的白酒香氣交織👃,又香又鮮。蜆肉粒粒都好飽滿好鮮甜,真係食到停唔到口。而呢度用嘅意粉口感特別煙韌😘,應該係全麥意粉🌾,本身都大有獨特嘅香味。最後沙律🥬份量都好足,有唔同款式嘅菜而且好新鮮。套餐包埋甜品,呢餐絕對值回票價!朱古力🍫意式雪糕香濃棉滑,單售一球都唔平,所以套餐包咗都幾抵👏!套餐仲可以揀lucky cake👌,應該係每日都唔同,我就唔劇透喇。大家自己去試下睇下嗰日係咩味道😆。
經過尖沙咀見到好醒目嘅綠色招牌🥸,原來係食意大利菜🇮🇹。

餐牌都有唔少選擇,我就唔想煩揀咗套餐。

布拉塔

意式雜錦豆湯

蜆肉意大利麵

最後沙律🥬份量都好足,有唔同款式嘅菜而且好新鮮。
意式IBP沙律

套餐包埋甜品,呢餐絕對值回票價!

$300 (Dinner)
布拉塔
意式雜錦豆湯