2020-08-09 410 views
前排係咁落雨,個人都down啲。西營盤有好多正Café,今次👧🏻就帶左我👦🏻去其中一間Chill下坐下。Café入面嘅音樂好柔和好舒服,好啱hea下傾下計👄。⠀🧀Ham and Cheese Croissant🥐 $48🐖Ham&Cheese咸咸香香,係classic組合。🥐牛角包特別酥軟,有牛油香🧈,味道唔錯,幾好食👅。⠀⠀✨Che Zai Bread 車仔包🥯 $118 概念有啲似早晨全餐,逐種配料揀同計錢😗💵。🥯Bagel切開一半烤焗,包體外脆內軟岩岩好🤪,驚豔左我地‼️⠀Bagel中間仲加左啲香草🌿,連同芝麻味道好香👃🏻,估唔到會咁夾,配埋creamcheese同牛油果🥑食,好creamy好正。旁邊嘅炒蛋好滑有奶香🍳,仲有啲沙津菜🥗,上面嘅黑醋偏甜但易入口。⠀⠀☕️Caffe Latte 跟餐$25拉花超級靚🧡入口幾Nutty,微酸有果香🌰,咖啡味唔太拎久,整體比人感覺好柔和。⠀⠀🍋Hashtag☕️ $60哩杯招牌啱啲飲開齋啡嘅人👀,係成餐第二個驚喜位,係第一次似哩類調配過嘅咖啡🦙。咖啡加左檸檬汁🍋,味道帶點酸澀,連埋tonic water感覺好fresh好爽👅,唔似飲緊咖啡,係好

✨Che Zai Bread 車仔包🥯 $118

☕️Caffe Latte 跟餐$25

🍋Hashtag☕️ $60
哩杯招牌啱啲飲開齋啡嘅人👀,係成餐第二個驚喜位,係第一次似哩類調配過嘅咖啡🦙。咖啡加左檸檬汁🍋,味道帶點酸澀,連埋tonic water感覺好fresh好爽👅,唔似飲緊咖啡,係好特別嘅體驗,特別啱朝早醒醒神。⠀

總結:咖啡同輕食都幾出色,拉花超靚🥰,睇到個人心情都會好啲~👧🏻大推bagel🥯✨✨✨✨✨⠀