2023-09-20 218 views
身為拉麵愛好者,終於一試葵芳「樂麵」,店內舒適而簡雅。葵芳不嬲都出名好多野食,呢日就去左橫街窄巷搵下有無野想食,呢間拉麵店望落幾吸引,一於就入去試下。一入店,滿有日本既特色😍店內選擇多樣,有湯麵、沾麵,日本飯,總有一款合你心意。自己選擇就是皇道。我簡胡椒豚肚湯,發揮正常!湯水呈米黃色,喝起來豬味濃郁😍湯底幾香,麵身算係比較粗,麵條的硬度也恰到好處,非常好吃,所以好有彈性同埋冇咁快淋。🍽️晚市:主打🐔鰹魚雞白湯麵條口感滑順有咬勁;炙燒叉燒口感軟嫩,肥瘦適中,入口柔軟富油脂香。秋葵釀蝦膠炸串賣相一流!這道秋葵釀蝦膠非常有嚼勁,蝦膠肉質細嫩富彈性。果然係我朋友的推介! 豚角丼賣相好靚,當中的豚角煮肥瘦適中,有咬到脂肪又有瘦肉好出色。PS. 餐廳係多元化選擇,由湯底,麵既粗幼軟硬度,湯既濃度,蔬菜多少等都以畫紙仔形式供客人選擇,真係好多元化😍