2017-01-14
之前路過門囗睇menu,平時麻麻地拉麵嘅我竟然想試。就決定今晚, 喺未有好多人黎試之前一試龍與鳳!😈店內不大,好彩今晚8:30pm來到不用等,不過之後keep住都有人入黎食!價錢平至$98有义燒, 豚肉拉麵等,貴至好似大約$190有龍蝦拉麵。我地今晚試左佢個:💁🏻黑松露帆立貝拉麵(好似$108)~ 帆立貝仲係外面熟內𥚃生架!黑松露味都幾濃!😄💁🏻三文魚子拉麵(好似$128)~店內小姐教先食三文魚子,飮囗湯,再'jit'檸🍋落去,然後再飲湯味道會不同🙄。我本人鐘意呢個多d嘅,不過我honey就鐘意黑松露嗰個多d!(因為太開心,掛住食所以價錢冇唔係記得好清楚😅😅)總捨: 好足料,一d都唔孤寒!麵軟硬度啱啱好,湯底濃但不會太油!平時麻麻地拉麵嘅我終於喺香港找到一個我鐘意食拉麵嘅地方喇!😊
(因為太開心,掛住食所以價錢冇唔係記得好清楚😅😅)