之前聽人推介過呢間餐廳,但次次都見到排長龍只可以望而卻步,終於搵到一個星期六可以去試下。店面比較細,12:30去到已經見到門口有10多人係度排緊隊😥。大約等左30分鐘就可以入去,等候時間唔算太長,不過lunch hour烈日當空☀就可能要自己準備風扇同防曬用品,因為排隊既地方真係完全冇遮冇擋。入到餐廳,食物同飲品款式唔多,食物主要有3款麵選擇 - 蝦麵、娘惹濃厚叻沙同干叻沙,再連同黑版上既金杯同咖央多士;而飲品只有4款由於今次一個人食又唔太餓,所以淨係叫左娘惹濃厚叻沙加一杯奶茶,午餐時間可以加$15加飲品 (咖啡同奶茶除外)叻沙湯好濃郁,湯汁可以掛係麵上一同品嚐,味道適中。配料亦都唔少: 有蛋、蝦、豆卜、雞絲、豆芽等等。雖然望落麵既分量唔算太多,但加上配料同濃郁既湯底原來好足夠。 一路食會覺得有少少辣但可以接受,整體黎講叻沙好惹味!可惜我唔太鍾意香料,如果唔係應該會清左個湯😋。至於奶茶,叫左既係加煉奶既版本會比較甜,茶味都算濃郁可以一試。

娘惹濃厚叻沙
Other Info. : 店員真係好細心,見到出面有啲客人曬住排隊又冇遮會提供UV遮俾佢地! 抵讚 👍🏻👍🏻👍🏻
2021-07-10
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$128 (Lunch)
娘惹濃厚叻沙