2020-07-09 211 views
星期日去屯門行山,出發前黎荃灣醫下肚先~蘇媽蘇媽 呢間黃店深信有睇開其他 Foodie 都一定會推介,終於有機會試到,真係值得黎食!雖然黎到都要等位,都等起差唔多15分鐘以上,不過都係值得。叫咗 肉骨茶 配捧捧骨,湯咖哩麵 同 咖央多,牆上有介紹肉骨茶嘅食法,先飲湯再食肉,再飲湯~茶係我食過咁多間最濃味嘅,#當歸 味最出,而捧捧骨就咁食就有D Dry, 但跟牆上介紹Mix 個豉油醬立即惹味晒!食到尾仲可以叫佢地加湯,呢個食法真係好少見!而湯咖哩麵係配米通粉,初時都驚會太辣,但入口只係好輕輕輕輕嘅微辣,甜甜地仲有好重椰香,米通粉質感比米線更滑,不過就有D 碎,食到中途已經夾唔起要用「畢」黎食,入面好多料,方型嘅魚蛋好特別好好食~而咖央多對我第一次食嘅人黎講甜度剛剛好,多士 脆脆的,醬又唔會太膩。而食食下男朋友都話唔夠食,最後加單加咗個#滷肉卷,十分脆皮而入面係滿滿芋頭肉餡,唯一嘅缺點就係跟埋黎嘅辣醬因為唔係分醬上所以沾到少少,已經好麻辣,辣到我地2個都食唔到,如果想食可以試下叫佢分醬上先得。另外叫咗2杯凍飲,凍話梅 桔仔水 個人十分推介,冰涼得黎又清清地,仲可以解辣,唔會好似鹹柑桔咁。而
星期日去屯門行山,出發前黎荃灣醫下肚先~

捧捧骨

肉骨茶

湯咖哩麵

咖央多

檳城滷肉卷

另外叫咗2杯凍飲,凍話梅 桔仔水 個人十分推介,冰涼得黎又清清地,仲可以解辣,唔會好似鹹柑桔咁。而男朋友叫個杯凍冬瓜龍眼水都唔差,不過濃味D甜D,重口味人士可以一試。

話梅桔仔水,冬瓜龍眼水

整體唔錯,係坐位逼咗少少。值得返轉頭!

2020-07-05
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$125 (Lunch)
  • 肉骨茶
  • 椰香咖央多士