2020-07-05
近呢一年都非常流行去Cafe食cake🍰而數到要食戚風蛋糕,位於長沙灣嘅一間小店TEA HUB✨店主都非常有心機會周不時推出一啲期間限定蛋糕俾大家去試~😋TEA HUB 最主打係食戚風蛋糕同埋芝士蛋糕,個人認為戚風蛋糕做得比較出色!加上環境都非常舒服,而且店內約有20多個位置,所以呢一種類型嘅Cafe來講都算係比較多位🥰🥰🥰推薦菜式:泰式奶茶戚風蛋糕 ($55)味道:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟價錢:🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟🍰碟豆花伯爵茶戚風蛋糕卷蛋 (左邊) $55呢個蛋糕用嚟打卡係非常適合!蛋糕比想像中大件,而且作為戚風蛋糕佢都做得非常鬆軟,不過我略嫌伯爵茶味唔夠香濃比較淡味🍰泰式奶茶戚風蛋糕 (右邊) $55相對而言我認為泰式奶茶戚風蛋糕較為出色,泰奶味都算做得幾重而且唔算好甜,而且蛋糕內都有啲泰奶味嘅cream,有少少似流心嘅感覺~整體而言我覺得Tea hub 所做嘅戚風蛋糕都比起其他蛋糕店做得比較鬆軟,而且都算多口味去選擇,所以非常推薦情侶或者閨蜜一齊weekend都去過一個悠閒下午💞
推薦菜式:泰式奶茶戚風蛋糕 ($55)
味道:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟