2024-12-10
中華小館位於灣仔駱克道嘅一間粵菜酒家 之前嚟過食過去嘅蟹肉粉絲煲好好味 今次再帶埋屋企人嚟食蒜片牛柳粒 呢個係喺小食前菜嗰頁 但係份量都唔算少 牛柳粒食落去唔會韌 有咬口得嚟有肉汁 味道咸咸甜甜幾好送飯蜜汁厚切叉燒皇 叉燒好味之處在於要夠鬆軟得黎有咬口亦要帶油脂香 而呢度嘅叉燒符合到全部嘅要求 佢係厚切所以會更加有口感乾逼拆蟹肉粉絲煲 呢個非常香口好味 粉絲炒得乾身條條分明又爽口 道菜會配埋麻椒油自己加黎落 食落麻麻香香更加香口 加埋面頭有一大份蟹子同蟹肉 所有野撈埋一齊食非常好味惹味小炒王 出街我哋通常都唔會就咁叫炒菜 所以叫咗小炒王 貪佢特別啲 裏面又有好多唔同嘅料 呢度嘅小炒王炒得都幾香口 裏面有魷魚帶子銀魚仔腰果等等 口感都幾豐富