2022-10-09
見IG一search大角嘴有好多人介紹呢個就趁假期去試下😍😍(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑慢煮黑毛豬配玉桂蘋果蓉($78)+醬油蛋($8)黑毛豬好似係邊到食都咁好味,一入口超級淋,再加埋上面啲蘋果蓉好夾,甜甜地令到啲肉更易入口,好快就食悶成碟,不過啲黑毛豬都多肥膏,怕食既自己就要小心睇住喇🤣主食揀左凍蕎麥面再加隻醬油蛋,其實係記錯左自己叫飯就禁埋隻醬油蛋😂😂蕎麥面味道就普普通通,不過加左蛋就令到啲蕎麥面濕潤啲,唔會咁乾身🙈沙律就每人可叫一款,分別叫左柚子紫薯青蘋果沙律同芝麻醬秋葵🫡個青蘋果沙律酸酸甜甜咁都幾開胃,而秋葵就撈左啲芝麻醬,不敗組合🤣🤣冷盤係二選一,咁就最簡單每人叫人款🤣🤣我個人鍾意山葵八爪魚,好爽口,然後啲山葵又刺激到你既味蕾🐙對比下,蒜味墨魚仔就失色啲啲,不過佢都十分大隻,有咬口😎慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁($98)+醬油蛋($8)加底(+$8)呢個係見好多人都介紹就叫左,但有啲啲失望,因為比較乾同有啲柴左😢😢整體比黑毛豬失色得好🥹🥹可能咁岩個日水準唔太好🙈🙈不過烏冬就好食過蕎麥面,煙煙韌韌,加$8可以加底多一碗,岩曬怕唔夠飽既男仔🥲🥲白桃乳酸梳打(+$1
(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑
慢煮黑毛豬配玉桂蘋果蓉($78)+醬油蛋($8)
白桃乳酸梳打(+$15)
飲既時間主要都係飲到益力蛋味,睇番menu先記得佢應該係白桃味😂😂不過佢夠冰凍,天氣熱飲就寧捨好味,不過如果平番少少再抵啲😛
價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
每個套餐單價都唔算話好貴,有啲最平既$58都有一個餐,最貴就$118,算係經濟實惠,同埋都豐儉由人,上枱份量比想像偏細啲啲🙈女仔食岩岩好,不過男仔就建議加底會飽啲🤫
交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑
平時去大角嘴就食開蔥仔同小島料理,今次日嚐係係另外一邊,不過假期去到附近周街去見到抄牌就唔敢博喇🥹🥹最後泊左新九龍廣場,值得推介喎,$20/1 hr,雖然係多層停車場,但郁算多位同位置闊落,去食附近大角嘴既餐廳都係好方便😎😎👍🏻
環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
鋪頭外面係走木系style,入面鋪面都好細,位置唔多,當日咁岩坐4人位佢都唔會逼我地同人搭枱,呢個抵讚😍😍因為平時最唔鍾意同人搭枱食🥲🥲入面裝修簡約,枱同枱之間都會近少少,但因為人少少所以都好清靜,食得好舒服既感覺😍😍
性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑
整體黎講性價比都幾高,好味得黎打卡又靚,而且呢啲日式家庭料理真係冇咩人抗拒到,有主食之餘又有好多開胃小菜,睇得又食得🥳🥳不是個日去食封門柳既水準就有少少失色,不過如果之後咁岩封開附近應該都會想再試下其他菜式😍😍