成日排長龍嘅大丸拉麵~聲稱係由日本人煮嘅大丸拉麵~究竟有何特別呢!?就係冇野特別!$118 嘅貝丸拉麵特別在佢有五隻蜆肉,同個湯底真係有嗰種「海鮮味」。但如果你問我佢係咪真係咁特別同好味呢,坦白講,特別.......談唔上,好味.......都談唔上,不過絕對稱得上拉麵界嘅中流砥柱。根據圖二顯示,佢有三片頗薄嘅淡紅色豬肉片,係有肉味嘅,係幾滑嘅,但係......其實我起其他地方都食過類似嘅肉,價錢都相約,很難稱得上特別。極長PPPPSSSS不過呢間野有一樣野都幾違反常識(都可能其實係我冇常識?),就係當你交左張點餐紙之後,你唔可以再叫任何額外嘅野!!!!!!如果你食完發現唔夠食,想叫多個淨麵(+$15),sorry!!!唔可以,you are too late。呢樣野相當違反常理,我就係食完唔夠食先想叫多個麵,但係你唔比。迫我食之前就叫,但係如果我食完發現我已經飽左又咁算?又要取消又要煩。好鬼奇怪。佢一定係想提倡「謀定而後動」嘅思想!!!!就是在做事之前先考慮清楚做這件事的後果和過程,把一切算盡,這樣才會有不錯的收穫和所得。我悟了,你呢?雖然有咁崇高嘅思想,不過都只能比一般。
成日排長龍嘅大丸拉麵~

聲稱係由日本人煮嘅大丸拉麵~

究竟有何特別呢!?就係冇野特別!

$118 嘅貝丸拉麵

特別在佢有五隻蜆肉,同個湯底真係有嗰種「海鮮味」。

極長PPPPSSSS

雖然有咁崇高嘅思想,不過都只能比一般。