2022-09-29
星期六去左錦田半日遊,而家去錦田其中一個打卡點一定係呢一間摩洛哥風格Cafe。佢位置係錦田紅磚屋市場,由入口行到尾就見到。喺網上睇其他食評見到佢哋係分時段入座,我哋去到都係碰運氣。咁啱半個鐘之後就有下一個入坐時段,登記咗之後我哋就喺紅磚屋市場入邊行下同埋行咗去睇壁畫,順路行埋去錦田大街。邊睇邊慢慢行,來回就差唔多到入座時間,戶外位因為滿座我哋被安排坐喺室內,室內還好因為天氣好熱有冷氣舒服啲😬戶外其實比我想像中細,不過個招牌打卡位唔會安排人座,食客可以隨意自己喜歡行過去影相。我哋嗌完嘢食之後,就出咗去打卡,來一個偽摩洛哥風格📸下午茶時間,食唔落主食,我哋點咗兩個小食炸雞同薯條。另外嗌咗杯凍朱古力同凍cappuccino🍟🥤炸雞 3.5/5⭐️炸雞味道不過不失,雞皮炸得幾脆,不嗰啲雞肉就唔係太Juice。炸薯條 5/5⭐️呢個推介,值得嗌👍🏻佢嘅炸薯條係嗰啲好粗,入邊有薯仔肉嘅薯條😋😋另外配埋佢個松露蛋黃醬,好正。如果唔鍾意佢仲有Classic蕃茄醬跟埋,雖然好熱氣,但好好食食到唔停口😂凍朱古力同凍cappuccino 4/5⭐️兩杯凍嘢飲,冇乜特別。不過朱古力有啲偏甜😬總括嚟講,去呢間Cafe
炸雞 3.5/5⭐️
炸薯條 5/5⭐️
凍朱古力同凍cappuccino 4/5⭐️
兩杯凍嘢飲,冇乜特別。不過朱古力有啲偏甜😬
總括嚟講,去呢間Cafe主要都唔係食嘢,係要佢個景相打下卡同影相。嚟錦田半日遊,呢個地方都係值得一去👍🏻
P.S. 每位最低消費$80😬/入場時段可見相片😆