2023-04-23
散水餅黎講,呢間都幾特別,本身bookmark左諗住自用,點知同事走先過我又問我買咩好,我都不私藏了反正我大把貨😎。見到佢哋個page勁吸引,貪威識食嘅我搭人地單免運買埋糯米糍同芝麻卷👻1️⃣ 造型嘅茶粿有3款口味 $20🐼熊貓=🥜花生;🐸青蛙 =🍵抹茶紅豆;🐷豬仔=🌶️辣菜脯。熊貓最吸精最受大家歡迎,但反而個皮係最硬,我偏好鹹食,辣菜脯唔算好辣👍🏻,抹茶紅豆就冇乜特別唔會出事嘅配搭,順序我會揀🐷>🐸>🐼2️⃣ 重點推介‼️ 糯米糍 $20盒糯米糍好好好糯😆,我每隻味都買左黎試下,個皮軟糯程度我比爆分💥,內餡都幾飽滿同佢係健康清甜唔係死甜,jeng jeng🤤3️⃣ 流心芝麻卷$25菲林卷造型特別專登買黎試下,不過覺得卷皮偏厚,清新少甜而不膩,都算幾香芝麻味。另外佢有枝管有啲芝麻汁擠落去,但好淡無乜味,應該係純粹for影相好睇啲🎞️🔻ɪɴғᴏ ғʀᴏᴍ ᴡᴇsʙɪᴛᴇ🔻▪️佢地係請退休人士同家庭主婦,促進長者就業及婦女充權🫂,真係好值得G持💪🏻▪️同埋佢地用甜菊糖製作,天然零卡路里,適合高血糖及減肥人士🤟🏻,中意食野都要識得揀健康野食係我宗旨😏🖕🏻
1️⃣ 造型嘅茶粿有3款口味 $20
🐼熊貓=🥜花生;🐸青蛙 =🍵抹茶紅豆;🐷豬仔=🌶️辣菜脯。
2️⃣ 重點推介‼️ 糯米糍 $20
3️⃣ 流心芝麻卷$25