2010-12-23
放左學,唔知點解覺得有點空虛。所以食小小甜野黎慰藉心靈都係一個唔錯既選擇,唔知點解呢刻就會想起食蛋撻。因為熱量比較高之餘,同埋會飽肚小小。不過,$4.5一個又真係貴左小小。算啦,都係餵飽自已既空虛姐。蛋撻因為真係有小小肚餓,所以就買左兩個蛋撻食。分別係傳統既酥皮蛋撻同曲奇皮蛋撻,兩種蛋撻都各有特色。個酥皮蛋撻入口鬆化相當,食落個酥皮都有好多層厚。呢個酥皮蛋撻既蛋味都幾濃,食落唔會覺得太甜。最少,我既空虛已經俾佢填補左一半。另外,仲有個曲奇皮蛋撻。呢個都算唔錯,個蛋撻皮真係同食曲奇沒有兩樣。最少,食落真係好脆,個感覺都唔錯既。而且,個蛋撻既蛋同之前既蛋撻一樣咁好食。兩個蛋撻既蛋都好滑,都唔會話有好粗鞋既感覺。食落都覺得個蛋係好滑同好香。就係咁,個心靈既空虛俾兩個蛋撻所填補左。雖然$4.5一個蛋撻真係貴左小小,但食完之後仲有一啖啖既滿足,已經足夠啦。
已既空虛姐。
食落唔會覺得太甜。最少,我既空虛已經俾佢填補左一半。
鞋既感覺。食落都覺得個蛋係好滑同好香。
既滿足,已經足夠啦。