2019-07-08 2152 views
依間cafe🍔之前都去過一次,由主食,飲品到甜品質素都有返咁上下保證💪🏽 食材嘅配搭方面會比人一種清爽,冇乜負擔嘅感覺💝 最重要係環境幾chill,同朋友過黎放鬆下就最好不過嘞!-漢堡燒雜菜配咖哩蛋包飯($92) 包埋前菜同指定飲品~ 賣相好吸引😍 漢堡扒肉味幾濃,而個蛋整得幾滑,唔會過熟,香蛋味❤️ 咖哩就係偏甜個隻日式咖哩,唔會辣,但就比較淡味左啲。燒雜菜都一啲都唔馬虎,調味on point而且份量幾多🤓另外點左茶食套餐🍵 ($80) 同樣有前菜,主食方面揀左茶湯麵,另有茶冷麵同茶漬飯選擇!湯底清新完全不油膩,淡淡嘅茶香💆🏻‍♀️ 麵條口感幼滑。之後仲配以兩個小菜,百香果雞翼好推介👍🏽 酸酸味味仲有啲果香!燒鯖魚配埋個自家製洛神花醬又額外多左份清新感🥰牛油果炒蛋多士🥑 就咁當下午茶食都夠,因為炒蛋份量幾多,好有滿足感😙-楊枝甘露戚風蛋糕($55)🌼 佢哋嘅戚風蛋糕不嬲都係必叫嘅item❤️ 蛋糕好鬆軟之外,仲有唔同口味揀!最近新推嘅就有楊枝甘露口味,完全係清新風🌱 芒果好甜,加上柚子嘅微酸同椰漿嘅香味,💯嘅滿足感!蝶豆花伯爵茶卷蛋($62 連軟品) 淺藍色嘅卷蛋非常治癒💙 口感好軟綿~

蝶豆花伯爵茶卷蛋($62 連軟品) 淺藍色嘅卷蛋非常治癒💙 口感好軟綿~ 中間夾著伯爵茶忌廉,味道唔會過濃,係清幽嘅感覺😌

玫瑰阿薩姆奶茶(HKD$41)用上有機黑阿薩姆茶葉沖泡,加左法國玫瑰,帶有啖啖嘅花香🌹 飲完成個人即刻放鬆晒!
2019-06-08
$150 (Tea)