2024-04-28
今次朋友生日,一大班人慶祝又想坐耐啲就會揀任食,見到旺角呢間火鍋餐廳好多好評就決定嚟試下呢度有三個套餐,生日主角話要揀Set B,中價位又有好多唔同牛肉部位可以揀。套餐已經包咗出面自助嘅小菜同埋炸物(薯條,麥樂雞,燒賣,春卷等),食住嚟等邊爐煮熟,質素唔錯,麻辣小菜好似雲耳同青瓜最岩我口味,不過要留肚打邊爐,拎左唔少嘅炸魚皮同響鈴,期待。湯底都有好多選擇我哋就揀咗呢個藥膳花雕醉雞鍋,鍋已經配有雞件,食落嫩嫩又夠香,啖啖肉好好食。之後落單嘅食材就準備好喇,我哋首先有嗌咗唔同部位嘅牛肉嚟試下邊款最好味,當然每人都有唔同喜好啦,油脂多啲,牛味重啲定係個肉紮實啲,我就鐘意安格斯牛背峰!另外連一啲比較特別嘅牛肉部位例如牛骨髓都有。另一回本食物緊係海鮮啦,越南虎蝦,蠔,魚片等等都好新鮮整體食物都好有質素,cp值10足,雖然甜品唔係任食,但餐廳提供嘅雪糕同蛋糕味道仲好味,反正咁飽,食好食嘅仲好,會推薦!
另一回本食物緊係海鮮啦,越南虎蝦,蠔,魚片等等都好新鮮