2020-12-20
星期六下晝,朋友一直想試下呢間café,見門口都唔少人排隊,等左大約20分鐘先入去食下午茶。星期六就無下午茶優惠,都係全日menu,肚餓都直接揀正餐。呢間特別在可以轉我和你無所事事嘅飲品,飲品正價減8蚊咁,不過我就無試啦。除左menu外,都見佢地有宣傳要為醫護打氣加油。朋友就揀左豪華英式全日早餐($118,要加一),跟餐凍檸蜜(+$0),自己就揀安格斯牛肉漢堡,配焦糖洋蔥、車打芝士、太陽蛋、薯條($142,要加一),跟餐熱美式咖啡(+$0)。安格斯牛肉漢堡雖然偏貴($142,要加一),但一上枱就知份量十足,如果想用手攞起黎食,一定會好似我咁滴到周圍都係,建議大家都係用刀叉好啦。麵包烘好,太陽蛋煎得唔錯,牛肉漢堡扒非常juicy,芝士香濃,焦糖洋蔥好食,生菜同蕃茄新鮮,非常推薦。跟餐沙律同咖啡不過不失,但薯條乾身又唔香,對比咁好食嘅漢堡就略有失望。朋友嘅全日早餐($118,要加一)都幾豐富,偷食左少少鬆餅仔都好食。