2019-03-26 968 views
平時經過呢度,覺得呢間鋪頭主打係食火鍋今日同朋友行行下街嘅時候肚仔餓就發現咗原來佢有lunch set, 見佢價錢都幾合理咁就入去試啦我哋入門口上樓梯,以為自己去咗文青cafe去錯地方添餐廳嘅裝修好靚又細緻,一排落地玻璃窗口位,成間餐廳氣氛好濃厚又舒服幾岩同朋友一齊嚟食下嘢㗎。兩個女仔食得唔多 嗌咗兩個lunch set,lunch set 係有餐湯椰子雞腳湯呢一煲湯比較清淡啱啱好, 因為個湯淡啲咁你之後食嘅主菜就唔會冇味覺囉喇沙海鮮烏冬有蝦,魚腐,青口和蟹柳,材料豐富喇沙嘅湯係啱啱蓋過咗啲材料,味道濃沃但一啲都唔辣只有香茅味,同埋 椰香, 其實呢感覺比較似撈烏冬,但係都幾適合我呢一啲鍾意食辣,但又唔係食得好辣嘅人椰子湯雞米線唔好以為聽個名好似好清淡㗎嘛,呢一個湯底,係好鮮甜有陣陣椰香雞肉好嫩口, 仲要係冇骨㗎順帶一提過米線煮到好淋身如果鍾意食林口咁嘅米線朋友就啱喇我個人就麻麻地荔枝冰茶唔算太甜味飲就有一陣荔枝香好飲又大杯嚟呢度食嘢,其實最重要嘅都係同朋友有個靚環境傾下計咁樣打下卡囉
平時經過呢度,覺得呢間鋪頭主打係食火鍋
今日同朋友行行下街嘅時候肚仔餓
就發現咗原來佢有lunch set,
見佢價錢都幾合理咁就入去試啦

我哋入門口上樓梯,以為自己去咗文青cafe去錯地方添

幾岩同朋友一齊嚟食下嘢㗎。

兩個女仔食得唔多 嗌咗兩個lunch set,

lunch set 係有餐湯

椰子雞腳湯

喇沙海鮮烏冬
有蝦,魚腐,青口和蟹柳,材料豐富

喇沙嘅湯係啱啱蓋過咗啲材料,

椰子湯雞米線

唔好以為聽個名好似好清淡㗎嘛,
呢一個湯底,係好鮮甜有陣陣椰香
雞肉好嫩口, 仲要係冇骨㗎
順帶一提過米線煮到好淋身
如果鍾意食林口咁嘅米線朋友就啱喇
我個人就麻麻地

荔枝冰茶

唔算太甜味飲就有一陣荔枝香
好飲又大杯

嚟呢度食嘢,其實最重要嘅都係同朋友
有個靚環境傾下計咁樣打下卡囉
2019-03-25