2024-11-09 884 views
元朗除咗雞地、Yoho果邊多美食之外,其實元朗廣場呢邊都有好多好野食㗎!今次就來到呢間台灣菜餐廳 — 桂花小幸,餐廳主打多款台灣名物,裝修設計結合咗文青風格同埋自然元素,仲有少量嘅綠色植物襯托住,令人感覺悠閑放鬆~鹽酥雞扒滷肉飯💰HK$64鹽酥雞扒外層酥脆,內裡嘅雞扒保持嫩滑多汁!而滷肉就充滿住豐富肉香,用來撈飯,味道一流~滷水蛋💰+HK$8雞蛋吸收咗滷水嗰種濃郁嘅香氣,變得非常入味~麻辣牛腩雞翼台灣麵💰HK$82牛腩肉質緊實細緻!雞翼嫩滑入味,而且容易去骨!湯底揀咗麻辣牛肉湯、小辣!台灣麵口感煙韌,亦能夠充分吸收湯底嘅味道,每一啖都充滿咗麻辣嘅風味!呢個套餐仲有埋酸酸辣辣嘅涼拌木耳同埋辣油,如果覺得唔夠辣仲可以再加添~椒鹽花枝丸(5粒)💰HK$45香脆嘅外層同內裡軟腍嘅花枝丸形成咗一種鮮明嘅對比,增加咗整體口感嘅豐富性~仙草凍奶茶💰HK$28凍奶茶味道醇厚,配搭冰涼嫩滑嘅仙草,整體嘅感覺清爽而不失濃郁~芝士奶蓋阿華田💰HK$32芝士奶蓋帶有芝士嘅鹹香同埋雲呢拿嘅香味!芝士奶蓋同阿華田呢個組合估唔到個味道都幾夾~餐廳唔單止環境舒適,食物又大件夾抵食,唔該得長期都全場滿座~

鹽酥雞扒滷肉飯💰HK$64
鹽酥雞扒滷肉飯
鹽酥雞扒
滷肉飯

滷水蛋💰+HK$8
雞蛋吸收咗滷水嗰種濃郁嘅香氣,變得非常入味~

麻辣牛腩雞翼台灣麵💰HK$82

椒鹽花枝丸(5粒)💰HK$45
椒鹽花枝丸

仙草凍奶茶💰HK$28
仙草凍奶茶

芝士奶蓋阿華田💰HK$32
芝士奶蓋阿華田

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch