2021-06-09 2495 views
老公話公司附近開咗一間Cafe叫不籽是咖啡,門口有個打卡位幾靚,可以扮文青,今日放工就過嚟搵佢一齊食。除咗門口靚,廚房都幾開揚,而且睇到乾淨企理。始終都係一間Cafe,所以食物款式唔算太多,主要係麵食,亦有漢堡同All Day Breakfast,而款式亦都吸引。飲品選擇就會比較豐富啲,咖啡類同非咖啡類都有。首先揀咗個小食,係海鹽焦糖雞翼,原來呢個係單骨雞翼,食起上嚟方便好多,滿滿的一碟,份量都唔少,雞翼炸得脆口又有焦糖嘅甜味,味道不錯。另外揀咗龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬。龍蝦湯係分開上碟,可以清楚看到各款食材,我鍾意佢有足足半個牛油果,大蝦都非常爽口,配埋紫菜同木魚絲非常有日式風味。食客可以隨着自己個人嘅口味倒入龍蝦湯,我自己就會預留少少龍蝦湯留待最後品嚐,試吓佢嘅原汁原味。另外仲揀咗味噌蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉,其實佢主要嘅醬汁都係忌廉汁,混入味噌嘅味道令醬汁帶多點鹹香。蟹膏蟹肉相當豐富,絕對可以食到啖啖蟹肉。飲品方面我就揀咗簡簡單單嘅凍朱古力,奶味豐富上面又有朱古力粉,係充滿童真嘅味道。另外我仲介紹老公飲Dirty,不過呢杯Dirty就同我印象之中嘅Dirty有點出入,但飲落口感都還算
除咗門口靚,廚房都幾開揚,而且睇到乾淨企理。
飲品選擇就會比較豐富啲,咖啡類同非咖啡類都有。
海鹽焦糖雞翼
另外揀咗龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬
味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉
CHOCOLATE
另外我仲介紹老公飲Dirty,不過呢杯Dirty就同我印象之中嘅Dirty有點出入,但飲落口感都還算香滑。
DIRTY
我哋一路食一路都見到好多人嚟幫襯,每位食客都一定會到訪餐廳外嘅打卡位影吓相,果然係文青自選。
海鹽焦糖雞翼
味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉