2017-01-09 388 views
好耐冇去呢間拉麵喇,原因係佢啲麵都幾……普通,價錢同出面比較係平10蚊左右,不過出面好食嘅拉麵真係好多,所以都好少再黎食,咁岩今晚大少話想食拉麵,於是就去返呢間,近近地呀麻!星期一唔洗等位,仲有卡位坐,幾好,一坐低見到新出一款沾麵,仲要係香菇濃湯,一於試下佢,85蚊一碗,加5蚊有半隻蛋,加18蚊仲有個薯仔南瓜雞肉沙律!雞肉沙律嘅南瓜好甜好食,但係薯仔呢……好爽口囉,好似未煮熟咁,而且冇薯仔味架喎,但整體都算好食,同埋都算多嘅!主角出場,一黎到已經聞到好香菇味,如果鐘意菇嘅朋友都真係要試,而佢個麵上面都有三款菇,仲要係用牛油,黑椒炒過,好香口,個湯係勁濃,雖然偏咸少少,如果唔浸咁多都好好食,香濃菇味,真心覺得好食,不過我地個湯唔熱嘅,之後都聽到好多客要佢地翻熱個湯。到我地走時見到其他人個湯係有煙出,希望佢地會改善一下。另外有樣嘢,之前黎幾次都覺得好熱,經理仲同我地講,係個商場冷氣問題,而且佢地都知出面食拉麵應該係俾冰水,而佢地只係俾熱茶,今次黎啲茶就冇咁熱,不過我都係食到出汗。

2017-01-09
$100 (Dinner)