2018-08-01
今日好想食炸雞, 銅鑼灣好多炸雞店, 間間都差唔多, 但未必間間好食, 有啲炸到乾曬, 有啲只係得個辛字乜味都冇!朋友介紹我食新開既Hwaduk chicken, 佢係利園5附近,好方便,去到見到好多高级餐廳都進駐呢度就知係好野啦!環境啱哂三五知己 causal lunch or dinner, 夜晚仲可以啤啤佢! 冇左樓下花生bar,呢度另一good choice!我地叫左招牌燒烤雞,招牌真係招牌,肉汁juicy又不會乾爭爭,勒唔會得個咸或者辣,令人忍唔住一塊又一塊接住食,停唔到口!叫左個juice ,正,好多果肉,食完招牌雞飲呢个超夾,減油減脂,lunch 無酒精,健康之選!怕唔飽可以試下呢度其他小食,pizza應該都正,因為係手造薄pizza, 我地叫左海鲜烏冬,好多料呀,有蜆,青口,八爪魚,大塊魚肉超豐富!