2022-06-10
七月餐室 (九龍灣)九龍灣宏開道19號健力工業大廈地下2B號舖今日就黎到九龍灣既七月冰室,個名都幾特別,唔知點解會叫七月冰室呢?😂 黎到就覺得餐廳店舖都幾大,同埋係工業區附近,佢既裝修係都幾有文青feel👍🏻無得同其他工業餐廳比。今日嗌左3個餸同一個星洲炒米!椒鹽鮮魷想講呢碟椒鹽鮮魷都炸得幾好,外脆內軟,好好食,份量又多,攞黎配酒食,係一流!泰皇咕嚕肉咕嚕肉都係炸得外脆內軟,仲要無骨架!㗳㗳都係肉,好好食😋飯都食多幾碗,又酸酸甜甜甘,好開胃🫶🏻黃金雞中翼呢碟野真係好邪惡!係有好多既咸蛋黃包住炸雞習,食落口既質感都好沙,好靚。同埋雞翼係好滑口,啲肉唔會鞋颯颯!一碟有6隻,一定要同friend share!一個人食會肥!星洲炒米啲配餸有好多!有蝦、火腿、叉燒等等,真係好抵食!又大兜😋☺️ 岩哂我呢啲大胃王,仲好有獲氣添😳🤩經典紅豆冰、雜果賓治夏天熱辣辣,一定要嗌返杯特飲!紅豆冰我至愛!佢仲俾左好多紅豆我添!正!布雜果賓治就好爽,配炸物飲係好爽,啲雜果都俾左半杯架!❤️❤️❤️好正,好大方!飲到底都仲有雜果食!❤️🫶🏻
九龍灣宏開道19號健力工業大廈地下2B號舖
椒鹽鮮魷
泰皇咕嚕肉
黃金雞中翼
星洲炒米
經典紅豆冰、雜果賓治