2019-02-12
星期日冇野做,同屋企人落一落街食個lunch,石門其實冇乜得簡,就簡左間西餐廳食,但居然出乎意料地正喎!一嚟到我地就叫左4個lunch set,其實佢選擇都幾多,價錢又合理,西餐嚟講真系算性價比高啦。Lunch set 會有餐湯/沙律+主食+飲料。叫左個香濃鮮茄大蝦意粉,其實我唔食得辣,但佢只系少少地,又唔太過,所以其實都幾香口,幾特別,蕃茄味都好濃郁,唔錯!牛油果煙三文魚沙律好開胃,清新又爽口,我最中意食啲咁新鮮嘅蔬果,做前菜好適合。呢個黑松露卡邦尼意粉,我略嫌佢有少少咸,但其實整體來講都落足料,味道好香黑松露,聞到都醒神。呢個安格斯肉眼(10安士)我地叫左七成熟,好中意啲見到血水既牛,感覺好新鮮。佢仲切到好厚,食落口感好豐富!雖然望落好多血水,但係熟嫁,唔會太生食唔落口。野飲方面,本來想試下佢既手工啤,但係我食個日未有人整,所以無得試,不過唔緊要啦,要比多次個機會我黎試。我地分別叫洋甘菊花茶,不過佢無壺,有少少失望。仲有Hot cappuccino, Iced Latte。
一嚟到我地就叫左4個lunch set, 其實佢選擇都幾多,價錢又合理,西餐嚟講真系算性價比高啦。
Lunch set 會有餐湯/沙律+主食+飲料。
叫左個香濃鮮茄大蝦意粉