2019-09-28
觀塘巧明街開咗間新嘅西餐廳,相約友人去試一試。內部環境寬敞舒適,Modern簡約裝修,餐具新淨,有藝術感。一入餐廳已經俾人俾一個好high class嘅感覺。Facebook like and share 有飲品買一送一優惠。好着數我哋點左一杯Jasmine Mojito 同埋一杯Mango Rita,賣相不俗,飲落去有少少酒,好refreshing。頭盤係蘇格蘭蟶子刺身,有成隻手板咁長,食落去好爽口、好新鮮,好似啱啱撈上來咁。我同友人都鍾意食海鮮,我哋嗌咗每人一隻鮑魚。呢個crossover 菜式感覺清新,食材好新鮮。口感爽口彈牙,每一口都有不同的層次,好似給鮑魚煮法重新定義。好好食👍🏼👍🏼👍🏼跟住來一個菠菜忌廉湯,成個菜式嘅presentation好有藝術感,我好欣賞嗰碗,同湯裏裏嘅忌廉互相輝影,飽口福之餘亦可飽眼福。沙律有幾塊西班牙火腿,火箭菜味道比較濃,不過啱啱好中和火腿本身的鹹味。Happy Monday/Wesnesday 6點後有Main course買一送一 優惠,我哋嗌咗一個黑松露意粉同埋德國豬手。意粉有濃郁嘅黑松露味道,口感比較彈牙,味道唔錯。主角德國鹹豬手上碟時都
主角德國鹹豬手上碟時都好震撼。份量未免太著數吧。豬手內軟外脆,火候掌握精準。每一啖都食到蜜糖味,好好食。不過份量太多,真係唔想晒,所以打包返屋企再食。
最後以一個甜品奶凍作結。
新餐廳真係喜出望外,CP值好高,會返來再試。