2018-02-21
早幾日來港安探朋友,想係附近食個飯,點知未有舖頭開,於是就留係醫院餐廳食啦!本身覺得醫院嘢唔方好食,知道呢度仲要係素食,都唔多想留底食無奈又唔想行太遠附近又無餐廳開門,咁就焗住去啦~鬼叫五臟廟隱CALL咩~點知入到去餐廳,唔單只環境闊落,座位舒適, 而且仲好乾淨(可能醫院好講求衛生)雖然呢度係自助形式,食物係用重量黎計錢, 但職員嘅服務態度一D都唔馬虎係非常殷勤而餸菜方面,款式有好多選擇,賣相亦相當吸引,唔似一般素菜餐廳/茶餐廳, 直頭可以與酒店餐廳媲美係味道方面就非常可口, 本身以為食素會口淡淡,點知呢度嘅素菜絕對畀到你驚喜完全改變你對食素嘅睇法同想法,特別介紹個蒸水蛋,真係好滑,好滑,好滑(重要嘅嘢好似係要講3次)如果要雞蛋入面挑骨頭呢~我覺得啲南瓜可以再煮淋DD(個人喜好)重點係價錢, 職員話過200g送飯及湯/糖水,全單都只係30蚊~真係超值總括來講, 港安醫院餐廳絕對值得推介~自助形式可以自己控制份量同價錢,減少浪費食物性價比值絕對好高
本身覺得醫院嘢唔方好食,知道呢度仲要係素食,都唔多想留底食
性價比值絕對好高