2023-08-24
呢間新開張既茶餐廳對佢印象最深刻既只係佢個名真係好長好長😂但睇真啲佢openrice既menu又好岩我食喎🔍佢全部products都好有創意而且仲用最上等既食材😍怪唔得店員同我地講由朝做到晚啦😆。呢啲好嘢緊係唔少得媽咪份👩🏻所以今日就帶埋媽咪去試下呢啲新派茶餐廳🍴當日真係好多人,even下午茶時間都仲人山人海,我地都係門口等左陣,無論係外賣定堂食都一樣💃🏻。本身想試佢地既刈包,但原來係12點幾已經賣哂,如果想食既朋友仔真係要早啲過去幫襯呀😭。🐒蜜桃鮮茄焗豬扒飯💰$76👉🏻珍珠奶茶🐒蝦頭油炒飯💰$83👉🏻珍珠奶茶首先嗌左兩款係店舖top sell list既其中兩款,而呢兩款都係可以配浩茶🧋岩哂呢啲天氣,飲品錢都慳埋果然係鎮店之寶,無論係份量定質素都好對得住價錢🤩特別係佢既炒飯,除咗蝦頭油既香氣,當中配料都好多,特別係蠔仔同蝦仁都好大隻🍤。🐒沙嗲牛肉蛋炒腸粉💰$58🐒蠔油櫻花蝦生菜💰$33🐒葡萄柚綠茶💰$28而個炒腸粉就係同黎取代刈包既option🌮係呢個moment都有少少慶幸無刈包,但一秒後又想試埋刈包🥯。另外值得一提係浩茶真係唔錯🥤上網見到佢地元朗都有分店😍下次收工都可以去買番杯t
🐒蜜桃鮮茄焗豬扒飯💰$76
👉🏻珍珠奶茶
🐒蝦頭油炒飯💰$83
👉🏻珍珠奶茶
🐒沙嗲牛肉蛋炒腸粉💰$58
🐒蠔油櫻花蝦生菜💰$33
🐒葡萄柚綠茶💰$28
。
另外值得一提係浩茶真係唔錯🥤上網見到佢地元朗都有分店😍下次收工都可以去買番杯try try