2022-09-24 120 views
終於到星期五😮‍💨最近壓力不少所以同細佬去左九展既「歡樂天地」發洩一下,發洩完就餓到爆燈仲好鬼攰😅見三樓有間新既潮州菜可以慢慢坐慢慢食,咁岩原來佢星期五六日有安排歌手唱下歌,輕輕鬆鬆咁享受左一個夜晚🤗❗️滷水鵝片$168食得潮洲菜無可能不點鵝片吧!份量好足好入味,基本上沾原本既滷水汁已經好好食😋蔥燒魚標滑雞煲$128細佬話好少食到魚標所以一定要點!魚標真係要熱辣辣食,夠爽脆!雞件好似三杯雞味道都幾惹味,仲有配合大量京蔥,好正!鹹菜豬肚湯$128我地諗左好耐到底叫豬肚湯定方魚肉碎粥😂結果都係心儀豬肚多一點🫠豬肚夠冧有咬口份量都偏多既,如果可以再重點胡椒味就完美了!椒鹽鮮魷$108其實係見到隔離枱叫,香噴噴咁喺我面前行過😂忍唔到口呀!新潮小炒王$118我好喜歡叫小炒王😂因為除了有韮菜花外,仲有好多配料又夠惹味,我差不多一個人全清😌香煎蠔仔酪🦪$108好大既蠔肉呀😲成份起碼夠四個人食,今日我地太肚餓就可以K.O佢,一路沾下魚露真係停不了口😆

滷水鵝片$168
滷水鵝片

蔥燒魚標滑雞煲$128

鹹菜豬肚湯$128

椒鹽鮮魷$108
其實係見到隔離枱叫,香噴噴咁喺我面前行過😂忍唔到口呀!

新潮小炒王$118

香煎蠔仔酪🦪$108