2019-10-05
日期:10月3日人數:8人一班同事去team lunch! 之前一日下晝先比較匆忙地訂枱,難得打電話去呢度話有位,咁就即刻訂咗啦。地點就係中環中心旁邊嘅商業大廈樓上2樓,離Office有啲距離,不過都算方便。由於有75分鐘嘅交枱限制,我哋一坐低就即刻點嘢食。一行六男兩女,好多男士食量都唔細,叫咗一堆點心同埋兩碟飯。揀部份食物來點評一下。首先就係乳鴿,偏細隻,炸得金黃色,肉質結實,但冇自動附送淮鹽,感覺差咗少少味道;但係座位度自動擺左一對膠手套,係一個加分嘅服務位。籠仔荷葉飯幾足料,份量亦都唔細。麻辣燒賣入邊嘅餡料係糯米,可惜係除咗麻辣味之外,其他味道欠奉。山竹咁樣嘅係一個好似鹹水角嘅東西,裏面有蝦同埋蟹肉餡料,炸得好香脆。同樣好食既炸物仲有春卷同炸雲吞,新鮮熱辣扑扑脆。炸雲吞入邊仲有好多芝士,新奇得意。煎薺菜餃餡料足夠,煎既時間啱啱好。鮮蝦炒腸粉味道都唔錯,但個人覺得可以放多啲XO醬入去炒,會比較惹味。牛肉陳村粉同墨魚墨汁飯都可以接受。甜品三款,賣相非常得意既豬仔係凍椰汁布甸,見到都唔捨得切開佢黎食,夠甜夠凍夠好食。第二樣係盆栽布甸,而最後係熱情果布丁。呢間餐廳開業左一段時間,但裝修依
人數:8人
揀部份食物來點評一下。
煎薺菜餃餡料足夠,煎既時間啱啱好。
牛肉陳村粉同墨魚墨汁飯都可以接受。
呢間餐廳開業左一段時間,但裝修依然保持良好,我地坐嘅係梳化位,好舒服。服務貼心,經常來加茶。上菜速度都算快。雖然有75分鐘交枱限制,但都冇特別催促我哋。價錢唔平,但尚可接受。