2022-07-27
雅蘭呢度越黎越多野食,是晚就同朋友黎試左新開張嘅山見,門口又火車頭又郵筒咁,都幾多打卡位。橫掂仲有消費券未用晒,食個和牛餐試下先,$368/位包括所有餐牌上嘅野食任叫。店內都幾濶,環境唔錯冷氣足。醬料區有芫茜同腐乳醬正呀。湯底揀左鳳梨蕃茄湯,濃郁蕃茄味幾正。第一轉嘅和牛同封門柳,好靚好好味,啲牛勁滑。自助區有菜有丸之類嘅火鍋料,其中呢個花生芽好好食,夾左幾轉。炸物小食有地瓜條,地瓜丸同油條,新鮮炸起好香脆。繼續都係自助區嘅滷水系列,有豬手,甜不辣,牛筋同蛋,好入味,個人覺得個牛筋最正。落單點的鬼馬油條,台式香腸同口水雞,賣相欠奉但味道唔錯的。仲有黃金魚皮同蔥油餅,魚皮略微過左氣有啲淋。鹽酥雞新鮮炸又酥又脆,未影相就比人偷食左幾舊。飲品有幾個大雪櫃放滿樽裝罐裝,其中最受歡迎嘅冷泡茶有桂花烏龍同白桃烏龍,兩支個茶底都好香好正。另外仲可以加6蚊叫台式手搖飲品,呢杯係黑糖珍珠烏龍茶,黑糖味多哂濃,好飲。最後梗係要食埋甜品啦,叫左一份仙草芋圓,一份愛主芋圓,芋圓煙煙韌韌有咬口,細細杯剛剛好,唔怕打邊爐食得太飽食唔落甜品啦。除左呢兩樣,自助區仲有雪條,紫薯芋泥糖水㗎。總括黎講味道唔錯環境又靚,食物
醬料區有芫茜同腐乳醬正呀。
湯底揀左鳳梨蕃茄湯,濃郁蕃茄味幾正。
第一轉嘅和牛同封門柳,好靚好好味,啲牛勁滑。
炸物小食有地瓜條,地瓜丸同油條,新鮮炸起好香脆。
落單點的鬼馬油條,台式香腸同口水雞,賣相欠奉但味道唔錯的。
仲有黃金魚皮同蔥油餅,魚皮略微過左氣有啲淋。
鹽酥雞新鮮炸又酥又脆,未影相就比人偷食左幾舊。
總括黎講味道唔錯環境又靚,食物種類多,肉類,海鮮,蔬菜等一般火鍋料都有,唯獨90分鐘真係食唔到咁多款式,下次都係要貪心啲一次叫大份量。