我係好鍾意食pasta的 🥸但而家出街單點個pasta 都閒閒地百幾蚊 過唔到師奶仔心理關口 所以一睇到女人街呢間新開嘅意粉研究所餐牌已經被吸引 大部分意粉都唔洗$100 就算係牛油果蟹肉呀 黑松露醬 同埋卡邦尼都唔洗$100🤭🤭所以愛意粉之人一定要去試下🤤🤤我都準備去逐款逐款試了🤣🍝廚師絕招•一定要試•昆布活蜆扁意粉($108)我原本係偏好醬汁型意粉 不過大廚推介這個表示這是世一(定係港一)的蜆肉意粉 再加上見到餐牌咁樣寫 講到咁吸引我就決定要試啲平時少食嘅野🤭雖然唔係手工製嘅意粉 但非常有口感 條條都彈牙 相信有特製意粉嘅方法 調味上唔會好膩好濃味 用左蒜黎將蜆嘅鮮味引出黎 隻隻蜆都厚肉 係唔係全港第一我唔敢講 因為我少食蜆肉意粉 但絕對係好花心思製作又高質素嘅pasta!!!🫕叫意粉係包埋湯嫁 是日餐湯係紫椰菜黑椒忌廉湯質地夠creamy 紫椰菜唔係隻紫色 係真係有食到味 仲會食到啲紫椰菜蓉 黑椒調味令到個湯辣辣地好惹味🤓🍳火灸明太子醬•吉列大虎蝦蛋卷($62)呢個都係(老細/店員?)強力推薦餐點 都係我全餐最愛🤤🤤感覺係西日fusion嘅蛋卷 因為食起上黎蛋卷有啲高湯玉子燒感覺
我係好鍾意食pasta的 🥸

🍝廚師絕招•一定要試•昆布活蜆扁意粉($108)

🫕叫意粉係包埋湯嫁

是日餐湯係紫椰菜黑椒忌廉湯

🍳火灸明太子醬•吉列大虎蝦蛋卷($62)

呢個都係(老細/店員?)強力推薦餐點 都係我全餐最愛🤤🤤感覺係西日fusion嘅蛋卷 因為食起上黎蛋卷有啲高湯玉子燒感覺 非常入味之餘口感好嫩滑😭明太子醬都係特製 不是現成 同虎蝦蛋卷好夾之餘都幾好打卡🤣

🍔經典之堡~手工和牛漢堡($78)

手工和牛同羊肉漢堡都係餐牌推介 羊肉漢堡好好好特別 但同行朋友唔食羊 又想share食 今次就冇試了 但有機會一定想試😂😂一上菜望到個漢堡都覺得個包會好好脆 果然外脆內軟
手工和牛都係特製調味的 同啲溶左嘅芝士一齊吃牛味非常香濃 唔係坊間嘅現成野 食小店就係可以食到呢啲心思!

🫕是日餐湯+🍟薯條(+$18)

餐湯都係紫椰菜 薯條很脆 量又多 咁大個漢堡加埋湯同薯條變餐都唔過$100 抵😋😋😋

呢個時勢新開嘅小店不禁令人擔心 實力係絕對有的 定價都好有競爭力 不過要喺女人街重重美食中突圍而出都唔容易😂
餐廳比我嘅感覺係實力派 係冇好靚嘅飲品呀裝修呀比人打卡 但正正可能慳左啲花巧野嘅錢 用較低嘅價錢提供到高質素嘅食物 用食物說話💯💯