2012-09-04 68 views
在8月31日正式開業的琛記粉麵, 我當然不會放過寫食評的機會, 在下午茶期間我相約嘉豪在食飯時段去了此店食下午茶, 店內的客人都不是好多, 好快已經找到位坐,此店的食品款式不算多,魚蛋粉, 炸醬麵之類食品, 我就order了2號餐的海蝦菠菜餃米線, 蝦肉都幾彈牙可是蝦味欠奉, 米線都是滾得過腍, 魚湯底都好清, 而嘉豪order 7號餐的秘制沙爹牛根腩河都算入味和腍, 沙爹味不夠濃, 味道一般,之後套餐加$6可以配碟炸魚皮, 條條都好大條, 咬落脆口, 整個tea最好食都是炸魚皮, 最後飲品方面,凍奶茶欠茶味, 奶味太重,自家煲的凍意米水意米太腍, 幸好不會太甜,味好清甜可口開業不久真是好多方面要慢慢改進, 食物水準未能發揮到最好,環境都好光猛, 新開業的原因, 地方都好乾淨企理, 店員都好有禮貌又好笑容, 都不俗

剛開業的琛記粉麵
下午茶餐都好抵食
各款調味料
凍奶茶欠茶味, 奶味太重,凍意米水意米太腍, 幸好不會太甜,味好清
秘制沙爹牛根腩河$26
海蝦菠菜餃米線$23
蝦肉都爽口但好少蝦味, 加了菠菜增加了咬口
另加$6 order 了碟炸魚皮, 都好脆口
簡約的桌椅都是白色為主, 不過座位不多約廿位
2012-08-31
$30 (Tea)
剛開業的琛記粉麵
下午茶餐都好抵食