距離太子站只需幾分鐘,好方便。建議晚市去要訂枱,因為都幾爆場。人均約 $250,已經可以有湯/沙律、小食、主菜、飲品同甜品。甜品仲要係全自家製,唔係啲叫貨死甜既蛋糕。整體食物質素都唔失禮,係慶祝、約會既好地方。🔸紅酒汁配燴牛胸腹肉意大利飯 $112足料! 牛胸腹肉份量多,切到正正方方,容易入口。每粒意大利飯都被紅酒汁包著,入口偏軟身,加入香菇、洋蒽等香料煮,夠入味。🔸香草燒羊架 $198 !!推薦!!上枱已聞到羊肉香,Rosemary可以辟走過多羊羶味,但中意羶味既,仍可以係咀嚼開後嘗到羊羶,恰到好處。簡左七成熟,切開肉質呈粉紅色,剛剛好,冇過多血水流出。薄荷醬配羊肉一流,酸酸地既薄荷醬係畫龍點睛,令整體味道更完整豐富,可惜份量少,唔夠點晒三塊羊塊。值得一讚用心製作既配菜,薯仔開邊,兩邊都煎焗過,食落外層微脆。🔸蒜蓉焗生蠔 (跟餐加 $38)可以簡用蒜蓉/芝士焗。比起芝士,個人覺得蒜香更可以吊出生蠔既鮮味,面頭鋪滿蒜蓉,一下就滑左入口,好滿足。🔸朱古力心太軟伴雪糕 (跟餐加 $28) !!推薦!!心太軟流心係基本。值得一讚,外層同流心比例一流,焗到外層薄脆,入面超多流心醬,入口濃稠,但
人均約 $250,已經可以有湯/沙律、小食、主菜、飲品同甜品甜品仲要係全自家製,唔係啲叫貨死甜既蛋糕。整體食物質素都唔失禮,係慶祝、約會既好地方。

🔸紅酒汁配燴牛胸腹肉意大利飯 $112
紅酒汁配燴牛胸腹肉意大利飯

🔸香草燒羊架 $198 !!推薦!!
香草燒羊架

🔸蒜蓉焗生蠔 (跟餐加 $38)
蒜蓉焗生蠔

🔸朱古力心太軟伴雪糕 (跟餐加 $28) !!推薦!!
心太軟流心係基本。值得一讚,外層同流心比例一流,焗到外層薄脆,入面超多流心醬,入口濃稠,但唔係死甜令人起痰既朱古力味。

🔸伯爵茶麻糬卷蛋 (跟餐加 $28)
整體伯爵茶味係濃的,可惜覺得中間既cream未夠滑,但個牛奶麻糬正,有種拉絲既質感,煙韌但唔痴牙。
伯爵茶麻糬卷蛋

飲品大杯足料,兩杯都簡左少甜。
🔸香蕉朱古力奶昔 (跟餐加 $24) 香蕉朱古力味足夠,質地都算杰,係邪惡之選,好滿足!
🔸藍莓乳酪 (跟餐加 $21) 較健康之選,仲飲到啲藍莓乾,質地杰身,飲完好飽。

蘑菇忌廉湯
2022-09-28
$250 (Dinner)
紅酒汁配燴牛胸腹肉意大利飯
香草燒羊架