2023-05-24
正所謂三個女人一個墟~今日講起養生,養顏,滋補問題,其中一個朋友介紹位於觀塘*啖啖燕窩* 有多款桃膠,花膠,燕窩,燉湯,雪燕配搭而成的新鮮滋潤湯水&滋潤甜品選擇~講到大家心心眼😍相約一齊收工到店舖逛一逛😊🔹冰川雪梨雪耳+ 紅棗杞子 燉 桃膠雪($188)份量足夠2-3人~原集雪梨😍,仲有紅棗,杞子大量雪燕,桃膠~非常滋潤,清熱化痰,啱晒成日咳嗽嘅我,味道又唔會太甜!🔹藍莓牛奶胖胖杯($118)打開已經聞到藍莓香甜味,再加牛奶,雪燕,底層係香滑奶凍~每一啖都好豐富,簡直係一杯兩味三種不同層次享受😋🔹桃膠飲 🔹麻辣雞翼尖$48味道香濃~麻的過癮,雞翼尖夠晒入味,作為宵飯,送酒或宵夜的最佳選擇💓仲有多款麻辣小食, 花膠,雞翼,鮑魚,魷魚等…翻熱方便,放定冰箱,想食就食💓滋潤湯水,甜品~存放期大約1-3日,確保日日新鮮製造💓有提供堂食外賣/外送服務
講到大家心心眼😍相約一齊收工到店舖逛一逛😊
🔹冰川雪梨雪耳+ 紅棗杞子 燉 桃膠雪($188)
🔹藍莓牛奶胖胖杯($118)
🔹桃膠飲 [4.3特濃牛乳桃膠飲] $48
有12款口味選擇
牛乳香濃奶滑😍仲有大大粒桃膠~飲咗一啖,感覺好似浸咗一個牛奶Spa浴🫢唔捨得咁快飲晒,下次都要試埋其他味道
🔹麻辣雞翼尖$48
💓滋潤湯水,甜品~存放期大約1-3日,確保日日新鮮製造