2022-03-06
食過咁多間邊爐雞煲放題估唔到呢間餐廳比到個咁大嘅驚喜我其實打邊爐同食雞煲都係抱住一個心態,夠多嘢食夠多選擇就滿意,估唔到呢間餐廳除咗份量較多之外質素都係令我喜出望外嘅地方本身其實食雞煲已經幾飽呢間餐廳仲有提供埋酸菜魚嘅選擇俾我哋,首先係前菜有得俾我哋揀食雞煲或者酸菜魚食完之後先會再上湯底俾我哋打邊爐我哋今次揀嘅套餐係大滿貫吃到飽套餐,前菜我哋揀咗酸菜魚,主打酸菜魚係用鯇魚片做主食,因為我自己其實係第一次食酸菜魚,我哋叫咗小辣,對於呢一個前菜我哋係100分滿意首先鯇魚片完全冇骨仲要係超級滑,完全係入口即溶化嘅口感,最怕就係食到啲魚好鞋。然後配埋娃娃菜、芽菜同埋酸菜真係超開胃,而且食魚成個感覺都幾健康冇咁飽肚嚟緊打邊爐都食得多嘢啲食完個酸菜魚就上咗個湯底,我哋揀咗胡椒豬肚湯底嘅,湯底都幾香然後就開始上火鍋料套餐跟咗幾款高級牛肉,特別之處係有得揀極上安格斯牛小排、頂級美國封門柳、美國牛板腱。可以睇到圖上面嘅份量真係幾多而且一啲都唔孤寒,每一款嘅顏色都睇得出係幾高級,真係認真高級過某啲連鎖邊爐舖嘅牛肉第一輪牛肉之後仲有個海鮮拼盤,唔係誇張見到圖已經見到好新鮮,無論係蝦、鮑魚定係元貝都係勁大隻,
第一輪牛肉之後仲有個海鮮拼盤,唔係誇張見到圖已經見到好新鮮,無論係蝦、鮑魚定係元貝都係勁大隻,仲要上枱嘅時候啲蝦仲係郁得生勾勾嘅真係好耐都冇試過打邊爐食到啲咁新鮮嘅食材,連鮑魚都係郁緊,認真好欣賞餐廳用嘅食材有幾咁新鮮
講真雖然係任食但係其實食完酸菜魚、第一轉嘅頂級牛肉同埋海鮮拼盤之後我哋已經飽咗九成,其餘我哋就叫咗一啲肉類同埋蔬菜其實就已經好飽
餐廳連飲品都係任飲仲有啤酒添,但真係太多嘢食啦根本食唔晒,成餐飯都好完美,希望餐廳喺呢個艱難嘅時刻都可以繼續撐落去令大家仲可以食到啲咁高質嘅餐廳