2009-01-09
12月19日, 知道HD換咗新Menu ~ 再加上經過門口塊大大打正Tiramisu Charm作召徠… 真係好難抗拒!! 於是今日一放工, 就拉咗呀比去雪糕當飯食!!::: Tiramisu Charm (tiramisu + baileys + belgium chocolate + 哈密瓜味)::: $98其實都等咗一陣~~~ 不過見到製作如此認真, 賣相如此吸引, 真係值得等! 4大個雪糕+ 1件tiramisu + tiramisu上面4個迷你咖啡味雪糕!!! 真係未食先流到一枱口水~!!HD雪糕好味就真係唔洗多講! 加上呢4個味都係重奶重可可, arm晒我呢個cream精~ 而且估唔到佢嘅Tiramisu味道質地都唔錯~ creamy得黎有淡淡咖啡香, 不過唔夠芝士味~ 另外4個雪糕球底下有個窩夫兜, 即整好卜卜脆~ 真係要2個人食先食得晒~ 真係好好好滿足呀!!! *V*~~~臨走經過雪糕櫃驚見又一誘惑新口味… cappuccino truffle~!! 睇黎我地唔洗幾耐又要再黎食過啦!