前排生日真係一個好機會去食好多我一直都覺得貴,唔捨得食嘅餐廳😵‍💫繼𝗢𝗺𝗮𝗸𝗮𝘀𝗲同𝗦𝘂𝗸𝗶𝘆𝗮𝗸𝗶後,今次拉埋 一齊去挑戰𝗧𝗲𝗽𝗽𝗮𝗻𝘆𝗮𝗸𝗶 鐵~板~燒~銅鑼灣旗艦店環境大得誇張,去咗個廁所後都有蕩失路嘅感覺🤣建議大家可以嘗試𝗯𝗼𝗼𝗸枱坐窗邊位置,景觀一流啊~♕ 椿 • 席前鐵板燒 $𝟴𝟴𝟬/𝗽𝗽╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟳/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟰/𝟭𝟬ღ 前菜前菜有南瓜湯、玉子燒同蟹肉沙律菜,個人都幾喜歡南瓜湯嘅味道同質感,凍飲特別解熱開胃!ღ 刺身三款唔同嘅刺身都幾新鮮,唔錯~ღ 南非鮑魚第一款嘅鐵板燒菜式,鮑魚新鮮,肉質爽口彈牙,調味剛好,都唔需要點樣落其他醬汁都好好食!ღ 大蝦見到師傅即時去蝦頭去殼仲挑埋蝦腸,好似睇表演咁!大蝦新鮮,肉質同樣爽口彈牙,蝦味濃郁~ღ 白鱈魚可以話係全晚我自己印象比較深刻嘅一道菜~外層煎到金黃色,食落脆脆哋,肉質嫩滑~用咗少少牛油去調味,食落增添一份油香!ღ 季節野菜有粟米、冬菇、蘆筍同紅椒,每一款都各有特色。最鍾意粟米仔,口感爽脆!冬菇亦都非常之𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆( ˘ ³˘)♥︎ღ 𝗔𝟱 和牛薄片本身比較期待嘅一道餸,不過比我想像中普通🤧

椿 • 席前鐵板燒

♕ 椿 • 席前鐵板燒 $𝟴𝟴𝟬/𝗽𝗽
前菜

ღ 前菜

刺身
三款唔同嘅刺身都幾新鮮,唔錯~

ღ 南非鮑魚
大蝦

ღ 大蝦
白鱈魚

ღ 白鱈魚
可以話係全晚我自己印象比較深刻嘅一道菜~
外層煎到金黃色,食落脆脆哋,肉質嫩滑~
用咗少少牛油去調味,食落增添一份油香!

ღ 季節野菜

ღ 𝗔𝟱 和牛薄片
本身比較期待嘅一道餸,不過比我想像中普通🤧
和牛捲入大量蒜片同蔥碎,食落牛肉嘅味道淡咗啲🤏🏻不過勝在蒜片香脆,牛肉口感亦都唔錯。

ღ 炒飯
感覺上係一個普通嘅蛋炒飯,但又真係幾好食ʕ•ᴥ•ʔ鑊氣十足,飯粒粒粒分明,係一碗你會一啖有一啖忍唔住食晒嘅蔥粒蛋炒飯~
焦糖多士

ღ 焦糖多士
呢個甜品簡直係為食餐飯畫上完美嘅句號~
望住師傅用上大量砂糖同牛油煎香,好邪惡但真係超有驚喜呢!口感香脆,焦香味重𝙮𝙪𝙢𝙢!!

𝗚𝗼𝗱 𝗼𝗳 𝗧𝗲𝗽𝗽𝗮𝗻𝘆𝗮𝗸𝗶 板神
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟴.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟳/𝟭𝟬
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟲.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ 🙂