2024-08-12
話說早幾日去石門搵食,本身諗住睇吓呢間舖頭,最後入咗第二間餐廳坐低食,所以呢間餐廳就入咗我個Bucket list。到今日,諗住買啲外賣返屋企食,同老公嗱嗱臨揸車過去買咗一盒韓式甜辣炸雞、一盒燒汁洋蔥蘑菇炒意粉同埋一盒流心芋泥丸+地瓜丸+芝士年糕。因為本身冇諗住寫食評,只係自己做飲食日誌,所以求其影咗張相😅相入邊有薯條同雞翼係另一間舖頭嘅,唔關佢事。先講一講佢個甜辣炸雞,個醬教得非常好食,有少少蒜頭香,可惜外賣返到屋企食嘅時候已經唔夠熱,所以就放返入微波爐再叮,變咗外皮比較腍。我估新鮮買黎即刻食會好食好多。但係,個燒汁洋蔥蘑菇炒意粉極之難食。呢一個都係我無端端決定寫食評嘅原因🫠一個完全冇味嘅意粉,唔知點樣炒出嚟。佢應該係贏在非常之大份,跟意粉有少少沙律。但個意粉真係好難食。我哋倒咗半盒🥲張相見到嘅就係我哋倒咗嘅份量🥲(下面張相見到,我哋食甜品,啲意粉都仲喺度😂)呢三樣嘢入邊,有兩樣好食,一樣唔好食。芝士年糕係正常外面食到嘅,味道都算正常地瓜球都叫做Q彈,有地瓜嘅甜味。個流心芋泥丸就唔合格,個芋泥完全冇味,得個奶黃餡有甜味,但係個芋泥好乾、又硬,兩樣嘢溝埋一齊唔好食。總結來講,如果我會再
相入邊有薯條同雞翼係另一間舖頭嘅,唔關佢事。
但係,個燒汁洋蔥蘑菇炒意粉極之難食。
呢一個都係我無端端決定寫食評嘅原因🫠
一個完全冇味嘅意粉,唔知點樣炒出嚟。
佢應該係贏在非常之大份,跟意粉有少少沙律。
但個意粉真係好難食。
我哋倒咗半盒🥲
張相見到嘅就係我哋倒咗嘅份量🥲
(下面張相見到,我哋食甜品,啲意粉都仲喺度😂)
呢三樣嘢入邊,有兩樣好食,一樣唔好食。
芝士年糕係正常外面食到嘅,味道都算正常
地瓜球都叫做Q彈,有地瓜嘅甜味。
總結來講,如果我會再幫襯呢間舖,應該只會食炸雞,其他嘢都唔會再考慮。
我都建議老闆專心做好炸雞就算數。
評分(5😋滿分,😬為0.5分):
食物:😋😋😋
環境:😋😋😋
(餐廳應該主力做外賣,有兩個吧枱位可以坐低堂食)
抵食程度:😋😋😋😬