2023-12-29 17 views
今天我接個囡放學,我哋都有啲餓,經過麵匠八,所以我們決定係佢到食少少再翻屋企🤪我點咗碗味噌叉燒拉麵,日式拉麵啊,簡直就係我食過最正嘅麵條!味噌叉燒拉麵真係完全係我口味,湯底好香濃郁,味道好重又唔會太過鹹🍜。麵就彈牙得嚟又有嚼勁😋,個叉燒好肥美,完全唔會乾身,反而好juicy🐷。另外啲配料都好新鮮,啲蔬菜好鮮甜,豆芽脆口,啲海苔好香脆,蛋半生熟熟得啱啱好🥚。食落感覺唔會太油膩,個湯底仲有少少微辣,啱曬廣東人嘅口味🌶。啲服務又好好,衛生又做得好,個環境又好有日本風味🇯🇵,真係超正!下次一定會再嚟食👍🏻。再追加個甜品—鮮奶仙草芋圓💃🏻真係美味可口!鮮奶仙草口感滑順,帶有淡淡的奶香,非常清爽🌬️芋圓Q彈有嚼勁😎搭配仙草和鮮奶,味道十分和諧。個囡又吃得津津有味,一顆顆芋圓進入嘴裡,她的笑容就越來越甜美☺️總括而言,餐廳環境衛生又寬闊,食材都好好味,接個女放學經過食少少再返屋企,都唔會覺得好邪惡,湯底唔係味精湯👍🏻