2018-12-27 978 views
如果唔係有朋友介紹,根本唔會知道呢度有間餐廳,簡單既裝修,環境感覺好舒服每個月都有唔同既set lunch,個menu中,日,韓,台既款式都有,我食既時候係星期二芝麻雞朳飯雞朳好大塊,份量都幾多,熱辣辣,上面有甜酸醬但係個人覺得芝麻太多,雞朳冇點調過味,要靠個甜酸醬佢用既唔係普通既米,係用珍珠米,仲加左飯素係上面慢煮安格斯牛小排係工業區既餐廳入面竟然有慢煮,侍應姐姐話唔係成日有架因為我地果日客流比較少,所以仲有得食但係上菜既時候都呆左一呆,賣相唔多吸引心諗大獲啦,係咪中左伏呢?首先就試一試個汁先啦,放入口個醬汁好香牛肉味,真係估佢唔到但係食唔出佢係咩汁,但係好好味再黎就係試個牛小排,濃濃既牛肉味,入口即溶既感覺有時真係唔可以睇外表苦蕎胚芽茶另外值得黎呢間餐廳既原因就係佢跟餐杯野飲呢度唔會有凍檸茶奶茶果D,只有汽水同埋。。。。。自家煲既涼茶呀!!!!!!有洛神花茶,羅漢果茶同埋苦蕎胚芽茶苦蕎胚芽茶,唔會太甜,飲落口好香既胚芽味,仲有介紹埋功效好健康呀再有機會真係要試下個燉湯!!
芝麻雞朳飯
芝麻雞朳飯
雞朳好大塊,份量都幾多,熱辣辣,上面有甜酸醬
但係個人覺得芝麻太多,雞朳冇點調過味,要靠個甜酸醬
佢用既唔係普通既米,係用珍珠米,仲加左飯素係上面

慢煮安格斯牛小排
慢煮安格斯牛仔排
係工業區既餐廳入面竟然有慢煮
侍應姐姐話唔係成日有架
因為我地果日客流比較少,所以仲有得食
但係上菜既時候都呆左一呆,賣相唔多吸引
心諗大獲啦,係咪中左伏呢?
首先就試一試個汁先啦,放入口個醬汁好香牛肉味,真係估佢唔到

但係食唔出佢係咩汁,但係好好味
再黎就係試個牛小排,濃濃既牛肉味,入口即溶既感覺

有時真係唔可以睇外表

苦蕎胚芽茶
黑苦蕎胚芽茶
另外值得黎呢間餐廳既原因就係佢跟餐杯野飲
呢度唔會有凍檸茶奶茶果D,只有汽水同埋。。。。。
自家煲既涼茶呀!!!!!!
有洛神花茶,羅漢果茶同埋苦蕎胚芽茶
苦蕎胚芽茶,唔會太甜,飲落口好香既胚芽味,仲有介紹埋功效
好健康呀

再有機會真係要試下個燉湯!!
2018-12-18
$50 (Lunch)
慢煮安格斯牛仔排
黑苦蕎胚芽茶