2023-08-20 435 views
元朗區琳琅既日式餐廳中,想食正宗既日式料理唔難,但想食啲新穎既菜式就要做啲功課黑木亭港九新界分店各一,新界區分店正好位於元朗“食街”教育路,後面 “冬菇亭”對面,位置便利易搵餐廳裝修佈置樸實,花巧心思都放在了菜色裡,創新既菜式和牛Pizza,同一樣聽起來風馬牛不相及的菜式:和牛+海膽+牛角包!好大膽既配搭!好奇下膽粗粗各叫了一客,味道竟然出乎意料無違和,3種食材各自保持自己既鮮香濃味之餘,同時產生咗新食感吞拿魚鮟鱇魚肝卷,魚肝既鮮味加埋一小塊青瓜非常清新,吞拿魚鮮度高,做成魚蓉放卷卷面,口感味道滿分口痕點多咗個生蠔試下(本身蠔迷),又係勁鮮唔講,仲好肥同厚肉,肉質清爽、海水味重+好輕微金屬味,上品無誤最最最想讚係2杯特飲:好 好 好味!!綠茶鮮奶果杯既奶味非常非常香濃!感覺仲香同濃過北x道3.x!奶迷必試!另一杯火龍佛手柑,有火龍果既香甜,又有佛手柑既清甜,2種水果既味道比例剛剛好,唔會一個太多,另一個無味,或者其中一款搶味兩款飲品都有塊熊仔冰冰,睇住佢慢慢溶解都幾有趣。我哋係用餐後再慢慢慢慢地飲,因為根本唔捨得飲完朋友因為搵車位而遲到,餐廳好貼心地喺繁忙時間都等埋佢到先上菜,嘢食服務

朋友因為搵車位而遲到,餐廳好貼心地喺繁忙時間都等埋佢到先上菜,嘢食服務都一流,會再幫襯
$420 (Dinner)